Източна Азия може да  излезе от кризата с коронавируса на

...
Източна Азия може да  излезе от кризата с коронавируса на
Коментари Харесай

Източна Азия има най-добрите перспективи за възстановяване след кризата, смятат от JP Mоrgan

Източна Азия може да  излезе от рецесията с ковид на по-добра от който и да е различен район на света. Това съобщи пред Си Ен Би Си Дейвид Кели, основен световен пълководец в JPMorgan Funds в Ню Йорк.

„ Мисля, че общата вероятност за Източна Азия е добра спрямо всички други район на планетата, както в икономическо отношение, по този начин и в пазарно – изключително за втората половина на 2020 година “, споделя Кели.

Глобалната икономическа интензивност се срина на фона на признатите от множеството страни ограничения за обществено разграничаване и затварянето на редица предприятия в опит да се ограничи разпространяването на пандемията от ковид. Според Кели обач някои места като Южна Корея, Тайван и Хонконг имат по-добър късмет да избегнат тежките рецесии, които грозят Европа и Съединени американски щати.

Той също по този начин предвижда, че Китай, откъдето потегли пандемията, ще продължи последователно да отваря стопанската система си, защото страната е подхванала друг от западния поход към рецесията.

„ Може да се стигне до обстановка, при която Съединени американски щати и другите западни страни ще чакат за ваксина, отхвърляйки концепцията за създаване на стаден имунитет, а Китай да възвърне икономическата си интензивност, даже това да значи нов растеж на инфектираните в страната “, споделя Кели.

Инвеститорите наблюдават от близко икономическите данни от Китай с вярата, че те ще показват по-ясна картина за мащаба на рецесията. В петък страната би трябвало да показа данните за брутния си вътрешен артикул през първото тримесечие.

Анализатори, интервюирани от Ройтерс, чакат китайската стопанска система да се е свила с 6,5% на годишна база в интервал януари – март, което е внезапен спад спрямо 6-процентовия растеж, регистриран през последното тримесечие на 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР